{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Država finansira zapošljavanje Roma

F
17.7.2009. u 16:42
0
1
Država finansira zapošljavanje Roma
0
Država finansira zapošljavanje Roma
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović, direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Miralem Šarić, direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Boško Tomić i direktor Zavoda za zapošljavanje Distrikta Brčko Mladenko Nenadić su danas u Sarajevu potpisali Memorandum o razumijevanju za implementaciju Akcionog plana BiH za rješavanje problema Roma u oblasti zapošljavanja za 2009. godinu.
Tim memorandumom je za rješavanje problema Roma u ovoj oblasti predviđeno 702.000 KM.

Ova sredstva bit će dodjeljena entitetskim zavodima, kao i Zavodu za zapošljavanje Distrikta Brčko, koji su dužni da izrade projekte zapošljavanja Roma u BiH.

Ministar Halilović je istakao da su prvi put u ovogodišnjem budžetu, na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, osigurana tri miliona KM za rješavanje problema Roma u oblastima zapošljavanja, zdravstvene zaštite i stambenog zbrinjavanja. Ovo je i jedan od načina borbe protiv siromaštva romske populacije, kao i njihovog isključivanja i diskriminacije.

Šarić je ukazao na činjenicu da su pripadnici romske populacije već uključeni u određene projekte zapošljavanja Zavoda, te da ova ustanova, potpisivanjem Memoranduma, želi da da dodatni doprinos rješavanju problema ove populacije.

On je, također, istakao da će pripadnici romske populacije aktivno učestvovati u kreiranju programa zapošljavanja Zavoda, saopćeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: