{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Drvaru prijeti ekološka katastrofa izazvana nemarom

F
3.10.2017. u 20:51
6
36
Drvaru prijeti ekološka katastrofa izazvana nemarom
6
Kantonalni odbor Srpske napredne stranke (SNS) iz Drvara oglasio se saopćenjem u kojem javnost informira o ekološkoj katastrofi u Drvaru izazvanom nemarom i nemogućnošću da se na adekvatan način riješi problem odlaganja otpada na lokalnoj deponiji u Mjesnoj zajednici Zaglavica u Drvaru.
Iz SNS-a smatraju kako općinska vlast u Drvaru spomenuti problem godinama gura pod tepih i ignorira njegovo rješavanje koje ozbiljno narušava zdravlje građana Drvara.

"Povremenom zainteresiranošću za rješavanje ovog problema vladajuća elita pokušava na muci i nezadovoljstvu građana profitirati u jeftine dnevno političke svrhe, bez predlaganja ozbiljnog i dugoročnog rješavanja kao i poduzimanja odgovarajućih aktivnosti", stoji u saopćenju.

Također, navodi se kako spomenuta deponija nema čuvara, niti bilo kakav vid nadzora te se iz SNS-a pitaju je li deponija zanemarena zbog ušteda u budžetu ili niko od članova SNSD-a i zaposlenih u općini ne želi obavljati takav posao.

Predstavnici SNS-a od lokalne vlasti očekuju da podigne nivo svijesti i savjesti za ovu značajnu temu svih građana Drvara te da poduzmu odgovarajuće korake za rješavanje spomenutog problema. Također, iz SNS-a ukazuju na mini deponije po cijelom gradu, na sve veći broj pasa lutalica te na mogućnost širenja bolesti i zaraza.

Od aktuelne vlasti zahtijevaju sankcioniranje odgovornih osoba, a od odgovornih unutar JP "Komunalac" iz Drvara očekuju da podnesu neopozive ostavke, istaknuto je u saopćenju Kantonalnog odbora SNS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: