BiH
0

Druženje s djecom iz vrtića SOS Kinderdorf

Sarajevo-x.com
U centru za fitness i relaksaciju "Sfera 2“ u srijedu je organizovano druženje sa djecom iz vrtića "SOS Kinderdorf“. Stručni instruktori kursa CombatSkill4kids, namijenjen najmlađima, su kroz igru i zabavu radili vježbe sa djecom korisne za njihovu motoriku, koordinaciju i pravilno držanje.

"Drago nam je što smo uspjeli organizovati ovo druženje sa djecom, jer smatramo da djecu još u najranijim godinama treba učiti o zdravom životu, pravilnom držanju i pravilnoj ishrani i naravno da je fizička aktivnost veoma bitna za njihovo zdravlje. Kroz ovo druženje smo željeli da se djeca zabave, da nauče nešto o zdravoj ishrani i pravilnom držanju, ali i da podsjetimo da je zdravlje djece na prvom mjestu“, istakla je Giovanna Paparella Glušac, vlasnica i koordinatorica fitness centra "Sfera 2“.

Djeca iz vrtića "SOS Kinderdorf“, uzrasta od četiri do šest godina, uživala su u zabavnim vježbama pod vodstvom stručnih instruktora, a za uspješno obavljanje zadatke su nagrađeni i diplomama.

"Današnji izlet za djecu iz našeg vrtića će sigurno ostati u lijepom sjećanju, a uvjerena sam da će im savjeti koristiti u budućnosti. Potpuno podržavamo ovakve akcije koje su posvećene djeci i njihovom pozitivnom razvoju“, istakla je Ermina Čičić, odgajateljica vrtića "SOS Kinderdorf“.