BiH
0

Društvo za ugrožene narode za BiH traži smjenu Slobodana Boškovića iz Vijeća RAK-a

FENA
Društvo za ugrožene narode za BiH oglasilo se saopćenjem za javnost u kojem od visokog predstavnika Miroslava Lajčaka, ambasadora stranih zemalja i Misije OSCE-a u BiH traže hitnu smjenu Karadžićevog saradnika Slobodana Boškovića iz Vijeća regulatorne agencije za komunikacije (RAK).

"Društvo za ugrožene narode za BiH zaprepašteno je saznanjem da je jedan od članova Vijeća regulatorne agencije za komunikacije (RAK) Slobodan Bošković koga se hiljade prognanih nesrba iz Banja Luke sjećaju kao pomagača Radovana Karadžića u mobilizaciji i slanju Srba na ratišta u Hrvatsku i BiH. Nalazimo da je skandalozan angažman Boškovića u Vijeću RAK-a koje se bori protiv huškaškog govora i govora mržnje kad se zna da je kao saradnik haškog optuženika i sam sljedbenik takvog govora", istakla je predsjednica Društva za ugrožene narode za BiH Fadila Memišević.

"Od visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Miroslava Lajčaka, ambasadora stranih zemalja i Misije OSCE-a u BiH tražimo hitnu smjenu Slobodana Boškovića iz Vijeća RAK-a kao i pomoć ovoj agenciji da radi nezavisno bez političkog pritiska," navode iz Društva za ugrožene narode za BiH.

Pročitajte još: Dosije RAK: Karadžićev saradnik ruši Regulatornu agenciju za komunikacije?