BiH
0

Društveno odgovorne kompanije pomažu izgradnju Centra za rehabilitaciju

FENA
Nakon što je početkom aprila simbolično ozvaničen početak rada Centra za osnaživanje i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom, radovi na izgradnji Centra u Vogošći još traju, a prije nekoliko dana je u potpunosti završeno pokrivanje krova zahvaljujući donaciji kompanije Tondach BiH.

Inače, kao jedna od društveno odgovornih kompanija, Tondach BiH je od 2006. jedan od najvećih donatora i podrška aktivnostima Saveza organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama FBiH – SUMERO.

Predviđeno je da Centar svečano bude otvoren 3. decembra ove godine, a za završetak radova potrebno je još 150 hiljada KM.

"Zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama SUMERO je bliže ostvarenju svog zacrtanog cilja, da krajem ove godine otvori vrata najmodernijeg Centra koji će biti na usluzi osobama sa intelektualnim teškoćama pružajući im svu potrebnu podršku da se etabliraju u naše društvo", istakao je Haris Haverić, direktor Saveza SUMERO, zahvalivši svim kompanijama koje su prepoznale važnost ovakvog objekta za naše društvo.

"Jedna od kompanija koja je prepoznala misiju naše organizacije je svakako i kompanija Tondach bez čije podrške bi izgradnja Centra bila mnogo neizvjesnija i nadamo se da ćemo kvalitetom našeg rada opravdati i njihovo povjerenje", zaključio je Haverić.

Počevši od 2006. iz kompanije Tondach kontinuirano su izdvajali materijalna sredstva, a kada je izgradnja Centra postala aktuelna izdvojili su i visoko kvalitetni crijep i drugi građevinski materijal kojim je omogućen nastavak radova, nakon što je cijeli objekat dobio krov. Zaključno sa krajem ove godine ukupna izdvajanja ove kompanije u proteklih devet godina za aktivnosti SUMERO-a dosegnut će oko 250 hiljada KM.