{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Drugo okupljanje Novotravničana od 30. jula do 1. augusta

F
30.7.2010. u 08:14
0
10
Drugo okupljanje Novotravničana od 30. jula do 1. augusta
0
Drugo okupljanje Novotravničana od 30. jula do 1. augusta
Novi Travnik
Drugi Reunion Novotravničana svih generacija održat će se od 30. jula do 1. augusta u Novom Travniku.
Inicijativu tradicionalnog susreta Novotravničana pokrenula je prošle godine grupa entuzijasta koji su nekada živjeli u ovom gradu i oni koji danas žive tu.

Osnovni cilj Reuniona je okupljanje i zbližavanje svih generacija, popularizacija kulture, sporta, očuvanje i afirmacija prirodne i kulturne baštine.

Također će biti organizirane ekološke akcije u saradnji s lokalnim ekološkim društvima, humanitarni rad, saradnja sa sportskim, obrazovnim, kulturnim i humanitarnim organizacijama iz Novog Travnika, SBK, BiH i inostranstva te koncerti, izložbe, javne tribine.

Ovo je jedinstveni događaj u Novom Travniku, nekada poznatom kao gradu mladosti u kojem Novotravničani okupljanjem, druženjem i očuvanjem tradicije žele da doprinesu razvoju ovog grada.

U sklopu Reuniona predviđena je donacija za Gradsku biblioteku – računar, sakupljanje rekvizita za sportske klubove, kalendar za 2011. godinu koji će pripremiti djeca, promocija novotravničkih likovnih talenata, promocija lokalnih udruga koje njeguju kulturnu i prirodnu baštinu, kao i sportski duh.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: