{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Drugi međunarodni kongres novih tehnologija u stomatologiji

F
12.11.2009. u 11:28
0
1
Drugi međunarodni kongres novih tehnologija u stomatologiji
0
Drugi međunarodni kongres novih tehnologija u stomatologiji
Foto: Ilustracija
"Suvremena stomatologija i protetski postupci", naziv je drugog međunarodnog kongresa novih tehnologija u stomatologiji koji će 14. novembra biti održan u Sarajevu. U saopćenju Organizacionog odbora navodi se da je organiziranje skupova takve vrste okarakterizirano kao najbolja garancija za transfer praktičnog znanja, a cilj je predstavljanje najnovijih naučnih i tehnoloških dostignuća u oblasti stomatologije i razmjena iskustava i znanja vodećih stručnjaka u toj oblasti.
"Osnovni cilj suradnje stomatoloških komora u regiji je odrediti budućnost stomatološke struke te njenu integraciju u EU", navodi se.

Predavanja na drugom međunarodnom kongresu novih tehnologija u stomatologiji održat će emininetni stručnjaci iz te oblasti iz cijelog svijeta, te predstavnici stomatoloških komora BiH, Slovenije, Hrvatske i Makedonije.

Organizatori skupa su Komora doktora stomatologije FBiH, Hrvatska stomatološka komora, Zdravniška zbornica Slovenije i Stomatološka komora Makedonije.

Pokrovitelji Kongresa su predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i Federalno ministarstvo zdravstva, a podržavaju ga značajni privredni subjekti iz BiH.

Tokom kongresa više firmi će na specijalnim štandovima izložiti svoje proizvode i prezentirati usluge koje su u bliskoj vezi sa stomatologijom.

Prvi međunarodni kongres održan je prošle godine u Zagrebu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: