BiH
0

Drugi bh. sajam ideja mladih

Sarajevo-x.com
U klubu Cinema (Sloga) u ulici Mehmeda Spahe u Sarajevu u srijedu 18. juna 2008. od 14:45 do 17:00 sati bit će priređen 2. BH sajam ideja mladih.

Omladinska informativna agencija (OIA) organizator je ovoj događaja koji predstavlja završnicu projekta “Aktivni mladi” za ovu školsku godinu kroz koji je u zadnja četiri mjeseca prošlo preko 4.000 srednjoškolaca i učenika završnih razreda osnovnih škola iz 12 gradova BiH. Oni su pripremili 70 svojih projekata koji su tokom maja i juna bili predstavljeni na lokalnim sajmovima ideja mladih.

Pobjednici lokalnih sajmova u Banja Luci, Bihaću, Cazinu, Goraždu, Gradačcu, Kaknju, Laktašima, Mostaru, Sarajevu, Tuzli, Zenici i Zvorniku predstavit će svoje projekte jer je aktivizam od velike važnosti za razvoj BH društva i ovi mladi ljudi bez obzira na svoje godine i sami mogu doprinijeti unaprijeđenju svojih lokalnih zajednica.

Projekat su podržali Međunarodni centar Olof Palme (SIDA), Fond Otvoreno društvo BiH, Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko Sanskog kantona, Općina Goražde, Općina Kakanj, Općina Novo Sarajevo i Grad Sarajevo.