|

Druga osoba zarobljena u snježnoj oluji kod Glamoča pronađena u zadnji momenat

Druga osoba zarobljena u snježnoj oluji kod Glamoča pronađena u zadnji momenat
371
Klix.ba
5.1.2017. u 22:27
71
komentara
371

dijeljenja
Druga osoba zarobljena u snježnoj oluji kod Glamoča pronađena u zadnji momenat Ilustracija
Druga osoba koja je danas ostala zarobljena na području naselja Odžak kod Glamoča pronađena je u zadnji momenat pothlađena i jedva živa, kazali su za Klix.ba u Gorskoj službe spašavanja Kantona 10.
"Trenutno žure i probijaju se ka vozilu hitne pomoći kako bi osobu što prije zbrinuli. Praktično pronašli su ga u zadnji momenat jer je dobro pothlađen", rekli su iz Gorske službe.

U akciji spašavanja učestvovalo je ukupno 12 spasioca od čega osam pripadnika Gorske službe i četiri specijalna policajca pri tome koristeći specijalne grtalice.

Jedna od dvije zarobljene osobe ranije se uspjela probiti do obližnjeg naselja dok je druga osoba ostala blokirana u improvizovanom skloništu.

Kako su nam ranije kazali iz Gorske službe spašavanja (GSS) Kantona 10, GSS u kompletnoj BiH stavio je sve službe u pripravnost počevši od Sarajeva, Srebrenika, Mostara i svih ostalih gradova u našoj zemlji.

Podsjećamo, Federalna uprava civilne zaštite dobila je danas u 17:30 sati dojavu iz Općine Glamoč o velikoj snježnoj oluji u kojoj su se našle dvije osobe i stado od oko 50 ovaca.

Ugrožene osobe bile su zametene u mjestu Odžak, koje je udaljeno do 700 metara od magistralne prometnice Glamoč-Mliništa.
Prijavi grešku


Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...