Neizbrisiv trag
16

Druga godišnjica smrti komandanta Mirsada Dragolja Mene: Borio se za odbranu Goražda i BiH

Piše: E. A.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na šehidskom mezarju Kolijevke u Goraždu obilježena je druga godišnjica smrti komandanta Mirsada Dragolja Mene koji je ostavio neizbrisiv trag u odbrani BiH i opkoljenog Goražda.

Osim rodbine i prijatelje poštovanje su mu iskazali i kantonalni i gradski zvaničnici te predstavnici brojnih boračkih udruženja i bivši saborci.

"Bio je organizator otpora i obavljao dužnost komandanta bataljona u 31., a potom u Prvoj drinskoj brigadi. Nakon teške bolesti umro je u 61. godini života, ali sjećanja na njega i njegova dijela još su živa. Nedostaje nam jer smo bili zajedno u ratu, poslije rata, kroz udruženje, to je čovjek na kojeg se moglo uvijek osloniti", kaže Abduselam Sijerčić-Pelam, predsjednik Udruženja veterana rata BPK Goražde.

Ramiz Dragolj, jedan od dvojice sinova Mirsada Dragolja, kaže da je ponosan na očev doprinos odbrani BiH.

"Nema istine u tome da vrijeme može izliječiti sve, ali veliki je ponos i ohrabrenje kad se barem ovim povodom okupe njegovi saborci i prijatelji. To dovoljno govori o tome koliko je značio", ističe Ramiz.

Fadil Tanjo i Sead Gabela ističu da je Dragolj bio izuzetan saborac i ljudska gromada te da njegov, ali i doprinos svih drugih boraca Armije RBiH, nikada ne smije biti zaboravljen.