{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Droga, krivotvoreni dokumenti i eksplozivne naprave

F
12.11.2008. u 20:08
0
0
Droga, krivotvoreni dokumenti i eksplozivne naprave
0
Droga, krivotvoreni dokumenti i eksplozivne naprave
U utorak službenici policije Odjeljenja za narkomaniju MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode i uz službeni izvještaj predali na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu K.A., rođen 1979. godine u Rožajima, gdje je i nastanjen, državljanin Crne Gore, privremeno boravi u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nabavljanja i držanja opojne droge radi dalje preprodaje.
Zatim, P.D., rođen 1981.godine u Podgorici, gdje je i nastanjen, državljanin Crne Gore, privremeno boravi u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i krivotvorenje isprave i P.M., rođen 1983. godine u Podgorici, gdje je i nastanjen, državljanin Crne Gore, privremeno boravi u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenje isprave.

Postoje osnovi sumnje da je K.A. u proteklom periodu sa područja Republike Crne Gore, nabavio neutvrđenu količinu opojne droge marihuane koju je prenio u Sarajevo.

Nabavljenu drogu je čuvao u iznajmljenoj kući u ulici Lepenička, općina Ilidža, te pripremao za dalju preprodaju. Na osnovu prethodno pribavljene sudske naredbe izvršen je pretres te kuće koju koriste ova lica.

Tom prilikom kod K.A. su pronađeni i oduzeti - jedna vrećica sa marihuanom, provalnički alat, pribor za prepakivanje droge, dva mobilna telefona, tri SIM kartice, određena količina novca za koji se smatra da je krivotvoren i jedan pasoš.

Kod P.D. je pronađeno i oduzeto lična karta, pasoš i vozačka dozvola za koje se sumnja da su krivotvoreni, dva mobilna telefona i jedna nepoznata eksplozivna naprava.

Prilikom pregleda kod P.M. su pronađena i oduzeta dva mobilna telefona, vozačka dozvola i lična karta, za koje se sumnja da su krivitvorene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: