{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Drašković: Postiđen sam javnim reakcijama u Srbiji

F
13.3.2006. u 10:57
0
0
Drašković: Postiđen sam javnim reakcijama u Srbiji
0
Drašković: Postiđen sam javnim reakcijama u Srbiji
Ministar inostranih poslova SCG Vuk Drašković izjavio je danas Tanjugu da je postiđen javnim reakcijama u Srbiji na smrt Slobodana Miloševića, istakavši da je žalost njegovih sljedbenika za čovjekom koji je odgovoran za nebrojene zločine pretvorena u hvalospjeve Miloševiću i njegovoj politici.
"Postiđen sam javnim reakcijama u Srbiji na smrt Miloševića. Žalost njegovih sljedbenika za čovjekom koji je odgovoran za nebrojene zločine i koji je lično naređivao mnoga ubistva pretvorena je u hvalospjeve umrlom i njegovoj politici koja je proizvodila samo smrt, nesreću i mržnju", rekao je Drašković.

On je naglasio da "promovisanjem jednog serijskog ubice u nacionalnog heroja ponovo se ubijaju njegove žrtve, a Srbija se sramoti i pred sobom i pred svijetom i pred Bogom, kao zemlja u kojoj je zločin vrhunska vrlina".

"Ta svjest o zločinu kao vrlini u Srbiji je odgovorna i što još nisu izrečene pravosnažne presude ubicama sa Ibarske magistrale, ubicama Slavka Ćuruvije, Ivana Stambolića i Zorana Đindića", rekao je Drašković i dodao da su ubice "isti zločinci iz Miloševićevog državnog eskadrona smrti".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: