{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Drama Dodikovog aviona iznad Vlašića

D
7.11.2006. u 08:34
0
0
Drama Dodikovog aviona iznad Vlašića
0
Drama Dodikovog aviona iznad Vlašića
Avion kojim je jučer premijer RS i lider SNSD-a Milorad Dodik krenuo iz Banje Luke u Sarajevo na inauguralnu sjednicu Predsjedništva BiH izgubio je kontrolu nad Vlašićem i morao se vratiti u matični aerodrom u Mahovljanima, piše "Dnevni avaz".
Avion u kojem su pored Dodika bili i Nikola Špirić, Igor Radojičić te dva savjetnika premijera RS iznad Travnika počeo je gubiti snagu i ponirati, a u njemu je nestalo i struje. Prilikom slijetanja, za svaki slučaj, na Aerodromu su bila spremna vatrogasna i kola hitne pomoći. Na sreću, ni jedni ni drugi nisu imali razloga za intervenciju.

"Pilot je bio priseban. Prinudno smo sletijeli na pistu. U svakom slučaju, nimalo ugodan osjećaj", izjavio je jučer za "Avaz" predsjednik Skupštine RS Igor Radojičić. On kaže da su se 20 minuta nakon polijetanja pojavili problemi s elektronikom, a ni točkovi se nisu htjeli izvući.

"Imali smo iste probleme kao kad se Dodik vraćao sa predsjednikom RS Draganom Čavićem iz Sarajeva. Vratili smo se na Aerodrom u Mahovljane, dočekali su nas vatrogasci... ", kaže Radojičić. Kvar na avionu poremetio je i druge Dodikove planove. Zbog njega su odgođeni planirani susreti s nekim ambasadorima.

Iz istih razloga odgođen je i sastanak s Harisom Silajdžićem, predsjednikom Stranke za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: