Sjednica Parlamenta BiH
7

Dragoljub Reljić bi mogao biti novi direktor Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH

I. Č.
Dragoljub Reljić
Dragoljub Reljić
Dragoljub Reljić, savjetnik za ustavnopravna pitanja člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, mogao bi danas biti izabran za novog direktora Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH.

Izbor direktora Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH naći će se na dnevnom redu današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Kako saznajemo, prijavila su se tri kandidata i Dragoljub Reljić slovi za favorita koalicionih partnera na državnom nivou.

Reljić je u novembru 2016. godine saslušavan kao osumnjičeni u Tužilaštvu BiH jer je bio član komisije koja je organizirala nelegalni referendum o danu entiteta RS.

Među kandidatima su i aktuelni, dugogodišnji direktor te agencije Petar Kovačević blizak Srpskoj demokratskoj stranci i bivši član Centralne izborne komisije BiH Branko Petrić.

Petar Kovačević je u fokus javnosti došao kada je Agencija za zaštitu ličnih podataka donijela odluku da se sa stranice Centralne izborne komisije ukloni Izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje van BiH.