Izrazio sumnju
46

Dragičević: Od Priebeovog izvještaja nema ništa, podmetnuli su mu lažne dokaze

M. N.
Davor Dragičević, otac ubijenog 21-godišnjeg Banjalučanina Davida, obratio se članovima grupe Pravda za Davida kazavši im da ne očekuju ništa od izvještaja koji će njemački pravni stručnjak Reinhard Priebe podnijeti 5. decembra o stanju u bh. pravosuđu.
Dragičević je optužio zvaničnike iz RS-a da su podmetnuli lažne dokaze, zbog čega Priebe nema pravi uvid u slučaj ubistva Davida Dragičevića. Dodao je i kako od institucije Ombudsmena u BiH također ne očekuje ništa.

"Priebe se nije sastao s advokatom porodica Memić i Dragičević Ifetom Feragetom niti su ga pozvali na konferenciju. Prema mojim izvorima iz EU, sve je politički", rekao je Dragičević.

Upozorio je članove grupe PzD i Banjalučane koji ih podržavaju, da će biti pod još većom represijom, a da su događaji iz prethodnih dana na Trgu Krajine i u parku pored Hrama samo početak.

"Imam imena ljudi iz EU koji su učestvovali u svemu ovome i to će jednog dana, i ako mene ne bude, biti objelodanjeno. Ja idem do kraja, nadam se uz vašu podršku. Morate biti svjesni da vam niko neće pomoći osim vas samih i ako ne budete složni. Zajedno ćemo do istine i pravde. Znam ko mi je ubio dijete, ja ću ovaj predmet završiti", rekao je Dragičević.

Podsjetimo, Pribea je angažovala Evropska komisija da pripremi i iznese svoje viđenje o stanju u bh. pravosuđu, a njegov izvještaj bit će objavljen 5. decembra. Najviše nade u njegov izvještaj polažu ove dvije porodice, ali i ostali građani koji smatraju da trenutni sistem zbog korupcije i niza manjkavosti ne funkcioniše kako treba te ne radi u službi građana.