Čestitka Plenkovića
1k

Draganu Čoviću u Zagrebu dodijeljen počasni doktorat

D. Be.
Članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Draganu Čoviću danas je na Sveučilištu u Zagrebu dodijeljen počasni doktorat.

Sveučilište u Zagrebu navelo je da dodjeljuje počasni doktorat prof. dr. sc. Draganu Čoviću, akademiku Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini te članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine za doprinos jačanju bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, očuvanje hrvatskoga identiteta, promicanje demokratskih vrijednosti i afirmaciju hrvatske obrazovne, znanstvene i kulturne baštine u Europi i svijetu.

"Od srca hvala Sveučilištu u Zagrebu na ukazanoj časti. Hvala mojoj obitelji, mojim suradnicima, mojim prijateljima i svim poticateljima koji me izgrađuju da budem jos bolji. Neka mi dragi Bog pomogne da sve što radim, radim na dobro čovjeka", izjavio je Čović nakon primanja počasnog doktorata.

Dodjeli priznanja lideru HDZ-a BiH prisustvovao je premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković i saborski zastupnik Željko Reiner.

Ranije danas je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u svom kabinetu primio Dragana Čovića koji je imao susret i s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem. Čović se sastao i sa predsjednikom Sabora Republike Hrvatske Gordanom Jandrokovićem

"Čestitam hrvatskom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine akademiku Draganu Čoviću na počasnom doktoratu", poručio je Plenković.

Član Predsjedništva BiH danas će u Zagrebu održati predavanje pod nazivom "Euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine i Republika Hrvatska".

Treba podsjetiti da je Senat Sveučilišta u Zagrebu na sjednici u maju dodijelio počasni doktorat Čoviću, no izglasavanje doktorata nije prošlo glatko. Naime, profesorica Đurđica Čilić s Filozofskog fakulteta je argumentirala zašto počasni doktorat Čoviću ne bi trebao biti dodijeljen.