"Službeni automobil"
178

Dragan Mektić: Sebiju Izetbegović na putu do Tuzle nisu štitili policajci

Piše: I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić prokomentarisao je za Klix.ba aferu "službeni automobil", kazavši da supruga člana Predsjedništva BiH nije bila pod policijskom zaštitom.

Mektić je za naš portal potvrdio da Sebija Izetbegović nije bila pod policijskom zaštitom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela kada je službenim automobilom Bakira Izetbegovića išla u posjetu Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, što znači da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela nije procijenila da je ugrožena sigurnost supruge člana Predsjedništva BiH.

Članica Komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić ranije je kazala da postoji mogućnost da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, a ne Bakir Izetbegović, procjeni da je ugrožena sigurnost supruge člana Predsjedništva BiH, te da navedena afera nema nikakve veze sa sigurnošću.

Bošnjački član Predsjedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je uoči današnje sjednice Predsjedništva SDA kazao da su on i njegova porodica ugroženi, te da njegova supruga doživljava određene neprijatnosti.

"Ja nemam namjeru da je pustim nezaštićenu. Ako je neće štititi država onako kako štiti supruge drugih državnika, onda ću se ja snaći", kazao je Izetbegović.

Ostaje nejasno kako je član Predsjedništva BiH sam procijenio da je ugrožena njegova sigurnost i sigurnost njegove porodice. Također, je ostala nejasna njegova izjava kako je njegova supruga koristila službeno vozila Predsjedništva BiH "zbog zaštite", s obzirom na to da nije poznato na koji način službeni automobil predstavlja ikakvu zaštitu.

Podsjećamo, Sebija Izebtegović je u Tuzlu sa svojim saradnicima stigla u službenom automobilu Škoda Superb registarskih oznaka E30-K-969, koje je u službi Predsjedništva BiH.