BiH
35

Dragan Mektić pohvalio SIPA-u nakon jučerašnje zapljene droge i oružja

Klix.ba
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić pohvalio je jučerašnju akciju kodnog naziva "Sunce" u kojoj je SIPA uhapsila dio organizirane kriminalne grupe i zaplijenila veću količinu eksploziva, oružja i droge.

Mektić je pored pohvale, Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) te uputio podršku za nastavak odlučne borbe protiv svih vrsta teškog kriminala.

Mektić je istakao kako ova akcija pokazuje izuzetnu spremnost policijskih agencija u razotkrivanju i razbijanju veoma organiziranih kriminalnih grupa, ali i punu opredijeljenost da se suprotstavi međunarodnom krijumčarenju oružja i narkotika.

"Imajući u vidu da se zaplijenjeni eksploziv i oružje mogao koristiti i za vršenje terorističkih i drugih kriminalnih djela, policijske agencije BiH su na ovaj način dale značajan doprinos sigurnosti susjednih i evropskih zemlja. Također, i brojne nedavne operativne akcije SIPA-e jačaju unutrašnju sigurnost, ali i povjerenje građana u pravnu državu kroz poboljšanja njihove lične i imovinske sigurnosti. U ovom poslu SIPA, ali i sve druge policijske i sigurnosne agencije, imat će i ubuduće punu podršku Ministarstva sigurnosti BiH”, istakao je Mektić.