Kadrovske promjene
54

Dragan Lukač smijenio Darka Ilića, Sinišu Kostreševića i još tri načelnika uprava MUP-a RS

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač donio je danas rješenje o kadrovskim promjenama na rukovodećim pozicijama u više osnovnih organizacionih jedinica u MUP-u RS.

U saopćenju iz MUP-a navodi se da su promjene izvršene u Upravi policije, Upravi kriminalističke policije, Upravi za organizovani i teški kriminalitet, Upravi za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Upravi za policijsku podršku i Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu.

Promjene su izvršene i u policijskim upravama Banja Luka, Prijedor, Doboj, Gradiška i Trebinje.

RTRS saznaje da su smijenjeni načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darko Ilić, načelnik Uprave kriminalističke policije Siniša Kostrešević, načelnik Uprave policije Dragan Јevđenić, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma i ektremizma Nedeljko Lubura i načelnik Policijske uprave Banja Luka Željko Spasojević.

Darka Ilića na čelu Uprave za organizovani i teški kriminalitet zamijenit će Mišo Savković. Prvi čovjek Uprave kriminalističke policije umjesto Siniše Kostreševića bit će Darko Kovrlija, dok će Kostrešević biti postavljen za savjetnika ministra unutrašnjih poslova. Na Luburino mjesto postavljen je Nebojša Tonković.

Umjesto Željka Spasojevića za načelnika banjalučke policije Lukač je postavio Miloša Brkića. Spasojević će biti imenovan u Upravu za policijsku podršku. Na mjesto načelnika Uprave policije bit će postavljen Dalibor Ivanić, dosadašnji načelnik Policijske uprave Prijedor. Novi načelnik Policijske uprave Prijedor bit će Sretoja Vujanović.

Jevđenić će, kako se saznaje, od sada rukovoditi Unutrašnjom kontrolom unutar MUP-a RS-a.

Umjesto dosadašnjeg načelnika Policijske uprave Doboj Dmitra Vračara imenovan je Dalibor Radaković. Novi načelnik Policijske uprave Trebenje umjesto Žarka Lakete bit će Siniša Laketa.