Tehnički remont Bratunac
71

Dragan Lukač je novi predsjednik Upravnog odbora firme koja se bavi proizvodnjom oružja i oklopnih vozila "Despot"

S. Š.
Dragan Lukač je nakon ministarske, preuzeo direktorsku poziciju (Foto: Klix.ba)
Dragan Lukač je nakon ministarske, preuzeo direktorsku poziciju (Foto: Klix.ba)
Bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač novi je predsjednik Upravnog odbora Tehničkog remonta Bratunac, kompanije koja se bavi proizvodnjom oružja, municije i oklopnih vozila.
Vijest o promjenama u firmi objavili su iz Tehničkog remonta Bratunac na svom zvaničnom Facebooku iz čestitke Lukaču i poruku da se raduju novim, zajedničkim pobjedama u budućnosti.

Lukač je na mjesto predsjednika Upravnog odbora ove bratunačke kompanije došao nakon ministarske pozicije koju je obnašao u prethodne četiri godine.

Od kako je u decembru 2022. godine njegovu ministarsku poziciju preuzeo Siniša Karan, Lukač se nije pojavljivao u javnosti, a postojale su samo špekulacije o tome gdje bi i kako mogao nastaviti svoju karijeru.

Tehnički remont je osnovan 1955. godine u Hadžićima kao vojna ustanova, a predstavljao je jednu od vodećih fabrika na prostoru bivše Jugoslavije. Po završetku rata je dio kompanije dislociran u Bratunac.

Međutim, od 2005. do 2010. djelovao je kao osnovno državno preduzeće, a potom je formiran kao dioničko društvo. U TRB-u se proizvode oklopna vozila "Despot" i "Vihor", pištolji, a vrši se i remont naoružanja i vojne opreme.