BiH
0

Dragan Čović: Vrlo je bitno da novi Ustav BiH bude usvojen do 30. juna iduće godine

Sarajevo-x.com
Središnji odbor Hrvatske demokratske zajednice BiH je na današnjoj sjednici održanoj u Mostaru usvojio načela HDZ BiH koja će predsjednik stranke dr. Dragan Čović sutra predočiti sudionicima sastanka šest političkih parlamentarnih stranaka koji će se održati u Banjoj Luci i tokom kojeg će biti riječi o novom Ustavu BiH, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

"Kako su promjene Ustava BiH jedina tačka dnevnog reda sastanka u Banja Luci, vjerujem kako ćemo nastaviti s radom tamo gdje smo stali kada smo se prvi put okupili u Mostaru, a nakon toga u Sarajevu. Vjerujem kako će danas usvojeni zaključci, koje ću sutra predočiti sudionicima sastanka u Banjoj Luci, dobiti potporu većine sugovornika", kazao je dr. Dragan Čović, te je istaknuo da je vrlo bitno da novi Ustav BiH bude usvojen do 30. juna iduće godine.

Na današnjoj sjednici Središnjeg odbora HDZBiH bilo je govora i o dugoročnim projektima Vlade FBiH, kao i aktivnostima HDZBiH koji se tiču što kvalitetnije pripreme za izbore u BiH- 2008. godine.

HDZBiH će u predstojećem razdoblju organizirati sastanak na kojem će biti govora o problematici funkcioniranja Zavoda za školstvo Mostar. Na sastanku će sudjelovati svi hrvatski predstavnici i političke opcije koje participiraju u izvršnoj vlasti županija s hrvatskom većinom, saopćeno je.