|

Dragan Čović se na Cetinju susreo s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem

Dragan Čović se na Cetinju susreo s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem
3
Klix.ba
29.8.2016. u 15:20
27
komentara
3

dijeljenja
Dragan Čović se na Cetinju susreo s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem
Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović na početku susreta su utvrdili da su odnosi dviju zemalja dobri, bez otvorenih pitanja.
Hrvatski član Predsjedništva BiH izvijestio je crnogorskog predsjednika Vujanovića o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, te o njenom napretku na euroatlanskom putu. Predsjednik Vujanović je izjavio da Crna Gora zagovara ravnopravnost triju naroda u Bosni i Hercegovini, te je izrazio spremnost pružiti svaku vrstu pomoći da se to i ostvari.

Također je razgovarano i o napretku dviju zemalja na putu ka učlanjenju u Evropsku uniju, te je ovom prilikom predsjednik Vujanović ponudio pomoć Crne Gore Bosni i Hercegovini u procesu EU integracija.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović večeras će se, u okviru regionalne turneje, sastati u Podgorici i s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Za sutra su planirani susreti s predsjednikom Republike Albanije Bujarom Nishanijem u Tirani, te s Edijem Ramom, premijerom Albanije u Draču.

Za srijedu, 31. avgusta 2016. godine, planiran je susret s Gjorgem Ivanovim, predsjednikom Republike Makedonije u Ohridu, a 1. septembra 2016. godine u Beogradu će se hrvatski član Predsjedništva BiH sastati s Aleksandrom Vučićem, premijerom Republike Srbije.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...