BiH
0

Dragan Čović razgovarao s izaslanstvom Vijeća Europe

FENA
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović večeras se u Mostaru sastao s izaslanstvom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe - Monitoring misija.

Tom prigodom razgovaralo se o reformi policije, reformi Ustava BiH te o napretku u ispunjavanju postprijamnih uvjeta koje je BiH prihvatila kao obvezu prilikom prijema u članstvo Vijeća Europe,

Izvjestitelj Parlamentarne skupštine Vijeća Europe-Monitoring misije Kimmo Sasi izjavio je nakon sastanka kako je u ispunjavanju postprijamnih uvjeta za članstvo BiH u Vijeće Europe ključno da se nijedan sustav ne smije zasnivati na etničkim principima.

Naglasio je kako je po pitanju ustavnih reformi u BiH bitna suglasnost političkih stranaka, te da Vijeće Europe može dati samo naputke, a ne sudjelovati kao strana u pregovorima.

Naglasio je također da bi BiH trebala imati predvidive zakone kako bi potencijalni investitori znali što mogu očekivati u BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragana Čović kazao je kako je goste izvijestio i o ekonomskim problemima u BiH, koji se, po njegovim riječima ne mogu odvojiti od političkih prilika.

Osima Kimma Sasija, u izaslanstvu Parlamentarne skupštine Vijeća Europe - Monitoring misije bili su Mevlut Cavusoglu i Carolina Ravaud.