{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dragan Čović izabran za redovnog člana Međunarodne inžinjerske akademije

23.5.2018. u 08:39
0
55
Dragan Čović izabran za redovnog člana Međunarodne inžinjerske akademije
0
Dragan Čović izabran za redovnog člana Međunarodne inžinjerske akademije
Dragan Čović
Na redovnoj godišnjoj konvenciji jedne od najuglednijih evropskih institucija iz područja tehničkih znanosti "Međunarodne inženjerske akademije" (International Academy of Engineering) član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović izabran je za redovitog člana.
Akademija je utemeljena 1991. godine te uključuje nacionalne akademije inženjeringa, odjele i predstavništva diljem svijeta, a temeljne smjernice određene su posebnim značajkama i potrebama razvoja svake od država članica Akademije.
Osnovni koncept Akademije temelji se na jačanju tehničkog i inženjerskog potencijala zemalja članica, s ciljem poboljšanja duhovnih, ekonomskih, ekoloških i društvenih aspekata života.

Osnivanjem Srednjoevropskog odjela Međunarodne tehničke akademije sa sjedištem u Beču (International Academy of Engineering, IAE), 2013. godine Dragan Čović primljen je u dopisno članstvo, među prvih 13 članova iz različitih dijelova svijeta kojima su dodijeljene diplome i medalje.

Ova prestižna akademija trenutačno ima više od 1300 članova iz preko 40 zemalja svijeta, među kojima su premijeri i predsjednici država, istaknuti znanstvenici, javne osobe te čelnici velikih znanstvenih i industrijskih struktura.

Uspješan rad članova Akademije stekao je veliko međunarodno priznanje i zbog toga je ova akademija jedna od vodećih u svijetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: