Od dolaska iz Zagreba
79

Dragan Čović iz izolacije vodi sastanak Predsjedništva HDZ-a

I. P.
Foto: hdzbih.org
Foto: hdzbih.org
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović nalazi se u izolaciji od povratka iz Zagreba, potvrđeno je za Klix.ba iz HDZ-a BiH.

Kako je objašnjeno, to je učinio po preporuci nadležnih organa, a sjednice vrha partije se održavaju preko videolinka. Jedna takva sjednica održana je danas, a glavna tema bio je koronavirus.

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice BiH danas je održalo sjednicu s temom o stanju i poduzetim mjerama protiv pandemije koronavirusa na svim područjima u Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo je danas ponovo pozvalo sve građane na odgovorno ponašanje, na poštivanje uputa, odluka i naredbi nadležnih institucija i obučenih stručnjaka.

Također, na sjednci je komentirana i Odluka Vlade Federacije BiH o imenovanju novog saziva Kriznog štaba Federalne civilne uprave i zloupotrebljavanja pozicija.

"Predsjedništvo HDZ-a BiH najoštrije osuđuje pokušaje dezinformiranja javnosti izmišljanjem nepostojećih kriza ili blokada pri nabavci testova za otkrivanje koronavirusa i druge zdravstvene opreme", kažu iz partije.

Kako je zaključeno ranije, zasjedanja će se održavati redovito tokom trajanja krize zbog pandemije.