{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dragan Čović: HDZ će dobiti tri ministarska i četiri zamjenička mjesta

20.2.2015. u 12:45
1
84
Dragan Čović: HDZ će dobiti tri ministarska i četiri zamjenička mjesta
1
Dragan Čović: HDZ će dobiti tri ministarska i četiri zamjenička mjesta
Dragan Čović (Foto: Klix.ba)
Dragan Čović je danas prije sjednice HNS-a u Mostaru izjavio da je dogovoreno da će se o resorima razgovarati u nedjelju i da je siguran da će HDZ BiH i stranke okupljene oko HDZ-a dobiti tri ministarska i četiri zamjenička mjesta.
"Jedino što je danas sigurno je to da imamo Ministarstvo finansija BiH, a sve ostalo je faza razgovora. Mislim da je fer prema kolegama da sačekamo nedjelju, kad ćemo ove bilateralne pokušaje peglanja odnosa, koje smo otvorili posljednji put, pokušati okončati i ja sam uvjeren da ćemo to uspjeti na taj način. Ne postoji nijedan razlog da svi ne budu zadovoljni bez obzira na to kako su krenuli. Mi smo puno toga otvorili u razgovorima, kazali želje i jedne, druge i treće strane i svako od nas pojedinačno", kazao je Čović.

Dodao je da bi svaka od tri strane trebala dobiti po dva malo značajnija ministarstva i da bi trebali biti svi zadovoljni.

Na pitanje novinara hoće li u nedjelju doći do dogovora, Čović je rekao da je uvjeren da će dogovor biti postignut u nedjelju i da će odmah nakon toga razgovarati o Federaciji.

"Dogovor je bio da prije dolaska visoke predstavnice u ponedjeljak završimo razgovor o Vijeću ministara, ali vrlo je važno naglasiti da nema realiziranja dogovora u Vijeću ministara bez dogovora o Vladi Federacije, zato ćemo nastaviti razgovarati o Federaciji u nedjelju", zaključio je Dragan Čović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: