BiH
260

Dragan Bursać: Danas su mitingovali četnici koji bi željeli da su lopovi i lopovi koji bi željeli da su veći četnici

Piše: L. Č.
Dragan Bursać (Foto: DW)
Dragan Bursać (Foto: DW)
Dragan Bursać, kolumnista magazina Buka iz Banje Luke, u razgovoru za Klix.ba je u svom stilu komentarisao mitinge opozicije i vlasti održane u tom gradu.

Današnji miting i kontramiting nazvao je "klasičnom paradom kiča".

"Sa jedne strane mitingovali su četnici koji bi željeli da su lopovi, a sa druge strane kontramiting su održali lopovi koji bi željeli da su veći četnici. Mitingašima se pridružila kćerka Radovana Karadžića, a kontramitingašima sin Ratka Mladića. Ove blasfemične događaje začinio je akapela nastup Milorada Dodika koji je izveo čuveni kič hit Mileta Kitića 'Ne može nam niko ništa'", kazao je za Klix.ba Bursać i dodao:

"Sve u svemu, prosječnom četniku bilo je izuzetno teško da se opredijeli na koji skup da ode. Vjerovatno ih je zato mnogo bilo na oba skupa. Prosječni građani, zarobljeni u svojim stanovima blokiranog grada, pitali su se, gledajući prenos, o čemu se tu radi".

Podsjetimo, danas je u Banjoj Luci održan protestni skup Saveza za promjene, ali i miting podrške aktuelnoj vlasti u Republici Srpskoj.

Pred otprilike 20.000 okupljenih građana na skupu opozicije u parku Mladen Stojanović obratili su se član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, lideri stranaka koje čine Savez za promjene, te predstavnici boračkih udruženja i određenih socijalnih kategorija. Prisutnima se obratila i Sonja Karadžić-Jovičević, kćerka haškog optuženika i nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i potpredsjednica Narodne skupštine RS-a.

S druge strane, na Trgu Krajine pored Milorada Dodika obratili su se i lideri partija koje zajedno čine vlast u RS-u sa SNSD-om, Petar Đokić iz SP-a i Marko Pavić iz DNS-a. Na mitingu podrške vlasti između ostalih obratio se i sin ratnog zločinca Ratka Mladića, Darko Mladić.

Posebnu pažnju prisutnih i medija privukao je predsjednik RS-a Milorad Dodik koji je otpjevao pjesmu Mitra Mirića "Ne može nam niko ništa".