{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dr. Kenan Musić novi glavni imam Medžlisa Sarajevo

Klix.ba
27.4.2018. u 20:03
235
56
Dr. Kenan Musić novi glavni imam Medžlisa Sarajevo
235
Dr. Kenan Musić novi glavni imam Medžlisa Sarajevo
Foto: Preporod
Muftija sarajevski prof. dr. Enes ef. Ljevaković danas je u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, u prisustvu članova Izvršnog odbora i rukovodioca službi Medžlisa, uručio je dekret novom glavnom imamu hafizu doc. dr. Kenanu Musiću.
Prilikom predaje dekreta novom glavnom imamu muftija sarajevski govorio je o specifičnosti imamskog poziva kao i zahtjevima i izazovima pred kojima se nalaze imami i džemati glavnog grada, piše Preporod.

Također, muftija sarajevski se zahvalio dosadašnjem glavnom imamu Feridu ef. Dautoviću na uspješnom radu i brojnim implementiranim projektima i aktivnostima na području ovog Medžlisa. Uz čestitke za postavljenje, muftija je novom glavnom imamu zaželio uspjeh u obavljanju novih poslova.

Hafiz doc. dr. Kenan Musić je završio Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 1998. godine. Diplomirao je na Teološkom fakultetu (Usuli-d-din), odsjek hadisa, Univerziteta El-Azhar u Kajru i Šerijatsko-pravnom fakultetu (Kulijje eš-Šeri'a) Univerziteta u Damasku. Magistrirao je i doktorirao na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: