{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dr. Adnan Hadžimuratović novi predsjednik SBB Stari Grad Sarajevo

F
24.4.2018. u 12:59
37
183
Dr. Adnan Hadžimuratović novi predsjednik SBB Stari Grad Sarajevo
37
Dr. Adnan Hadžimuratović novi predsjednik SBB Stari Grad Sarajevo
Adnan Hadžimuratović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ugledni sarajevski ljekar i dječiji hirurg doc.dr. Adnan Hadžimuratović, na sinoćnjoj sjednici Općinskog odbora Saveza za bolju budućnost Stari Grad, odlukom većine članova izabran je za novog predsjednika SBB Stari Grad saopćeno je iz Press centra SBB-a.
Hadžimuratović je član SBB-a od 2016. godine, a u svojoj bogatoj profesionalnoj karijeri 21 godinu je angažiran kao ljekar dječije hirurgije na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, od čega je osam godina šef klinike. Osim toga, predsjednik je Sportskog saveza Kantona Sarajevo, te ljekar "A" nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Za vrijeme agresije na BiH obavljao je dužnost načelnika Sanitetske službe Obavještajne uprave Gerneralštaba Armije RBiH.

"Dolazak eminentnog i poznatog dr. Hadžimuratovića u SBB, kao i na čelo Općinskog odbora SBB Stari Grad predstavlja značajno pojačanje Savezu za bolju budućnost u Kantonu Sarajevo", navode iz ove stranke.

Novi predsjednik je, kako se dodaje, najavio skori izbor potpredsjednika, te poduzimanje aktivnosti vezane za daljnji rad Općinskog odbora SBB Stari Grad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: