Dostavljena pomoć ugroženim porodicama u Livnu, Bosanskom Grahovu i Glamoču

Klix.ba
15.2.2019. u 17:48
265
3
Dostavljena pomoć ugroženim porodicama u Livnu, Bosanskom Grahovu i Glamoču
265
1/3
2/3
3/3
Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) saopćila je kako su za 25 socijalno ugroženih porodica na području Livna, Bosanskog Grahova i Glamoča dostavili neophodan namještaj (bolnički kreveti), ortopedska pomagala i pakete sa hranom.
Namještaj i ortopedska pomagala osiguralo je Humanitarno udruženje “Kap ljubavi” iz Tomislavgrada, a pakete sa hranom Udruženje “Pomozi.ba” čiji su volonteri jučer sa pripadnicima deminerskog tima FUCZ dijelili pakete na području Livna i Bosanskog Grahova.

"Tim FUCZ-a iz Livna je u protekla tri dana (13., 14. i 15. februar) terenskim vozilom dostavljao je namještaj (novi bolnički kreveti), ortopedska pomagala i pakete s hranom za više od 25 socijalno ugroženih porodica na području Livna, Bosanskog Grahova i Glamoča", saopćeno je iz FUCZ-a.

Naveli su da je namještaj i ortopedska pomagala osiguralo Humanitarno udruženje "Kap ljubavi" iz Tomislavgrada, a pakete sa hranom Udruženje "Pomozi.ba" čiji su se volonteri u četvrtak 15. februara pridružili deminerskom timu FUCZ-a i zajedno s njima dijelili pakete s hranom na području Livna i Bosanskog Grahova.

"Ovaj tim FUCZ iz Livna nedavno je dostavio pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama socijalno ugruženim i starim osobama u Donjim Kazancima i Crnom Lugu u općini Bosansko Grahovo i u livanjskim selima Sajkovići i Radanovci koje je obezbijedio livanjski Crveni krst/križ i Uprava civilne zaštite Kantona 10", stoji u saopćenju.

Udruženje "Pomozi.ba" i FUCZ imaju dugogodišnju saradnju u kojoj kroz razne vidove pomažu ugroženo stanovništvo kako kroz otklanjanje posljedica prirodnih nesreća, tako i pomažući socijalno ugroženo stanovništvo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: