|

Dostavljena ovjerena kopija Dejtonskog sporazuma

Dostavljena ovjerena kopija Dejtonskog sporazuma
0
S
SRNA
18.11.2009. u 17:06
8
komentara
0

dijeljenja
Dostavljena ovjerena kopija Dejtonskog sporazuma
Ambasada Francuske u BiH dostavila je Ministarstvu inostranih poslova BiH /MIP/ ovjerenu kopiju Dejtonskog mirovnog sporazuma, potvrđeno je Srni u MIP-u BiH.
Šef Kabineta zamjenika ministra inostranih poslova BiH Željko Samardžija rekao je da će ovjerene kopije Dejtonskog mirovnog sporazuma biti dostavljene nadležnim institucijama BiH, odnosno Parlamentarnoj skupštini, Predsjedništvu i Savjetu ministara BiH.

Samardžija je napomenuo da je ovjerena kopija prevedena na tri službena jezika u BiH.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH /PS/ Milorad Živković je 22. oktobra ove godine uručio ambasadoru Francuske u BiH Mariz Bernio pismo za ministra inostranih i evropskih poslova Francuske Bernara Kušnera u kojem obavještava vlasti Francuske, zemlje depozitara originala Dejtonskog sporazuma, da vlasti BiH ne posjeduju svoj primjerak ovog sporazuma i da u BiH nikada nije sačinjen ni verifikovan njegov službeni prevod.

Verifikacijom službenog prevoda, istakao je Živković u pismu Kušneru, bilo bi spriječeno izazivanje pravne nesigurnosti.

U ponedjeljak 16. novembra Bernio je obavijestila Živkovića da joj je francusko Ministarstvo inostranih poslova, na njegov zahtjev, dostavilo ovjerenu kopiju Dejtonskog sporazuma sa svim aneksima.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...