{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dostaviti prijedloge za rješenje problema BHRT-a

S
10.5.2010. u 19:06
0
1
Dostaviti prijedloge za rješenje problema BHRT-a
0
Dostaviti prijedloge za rješenje problema BHRT-a
Komisija za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH zatražila je od Upravnog odbora Radio-televizije BiH da dostavi Parlamentarnoj skupštini BiH prijedloge rješenja svih problema u radu BHRT-a, koji su van zakonskih ovlaštenja Upravnog odbora te medijske kuće.
U saopštenju iz Parlamentarne skupštine BiH navodi se da su članovi Komisije danas usvojili Izvještaj o radu i poslovanju BHRT-a za 2009. godinu i da je Komisija upoznata sa dopisom Upravnog odbora Radio-televizije BiH o Planovima i ciljevima BHRT-a u oblasti prenosa i emitovanja programa u periodu od 2010. do 2012. godine.

Komisija je primila na znanje dopis Upravnog odbora Radio-televizije BiH u vezi sa isključenjem srednjotalasnog odašiljača u Donjim Moštrima, a usvojen je i Godišnji izvještaj Ministarstva inostranih poslova BiH o zaključenim međunarodnim ugovorima i stanju međunarodnih ugovora koji su u postupku ratifikovanja.

Članovi Komisije upoznati su i sa dopisom Odbora Javnog radiotelevizijskog sistema BiH u vezi sa istekom mandata članovima Odbora Javnog radio-televizijskog sistema BiH. Donesen je zaključak kojim se predlaže Domu naroda da ubrza proces imenovanja člana Upravnog odbora BHRT-a.

Na sjednici je donesen zaključak prema kojem Komisija, s ciljem održavanja kontinuiteta u radu Upravnog odbora BHRT-a, smatra da član Upravnog odbora kojem je istekao mandat, treba da nastavi rad u punom kapacitetu, sve do imenovanja novog člana Upravog odbora.

Komisija je podržala Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj politici BiH i Prijedlog zakona o zaštiti topografije integrisanog kruga, te usvojila Izvještaj o aktivnostima na Projektu "Autoput na koridoru Pet ce" i Plan narednih aktivnosti, kao i Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj Agencije za poštanski saobraćaj BiH za 2009. godinu.

Članovi Komisije su predložili Domu naroda davanje saglasnosti za ratifikovanje Ugovora između BiH i Srbije o izmjenama i dopunama Ugovora između BiH i Srbije i Crne Gore o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima kao i Konvencije o zabrani kasetne municije.

Usvojeni su izvještaji o radu Savjeta ministara BiH za 2009. godinu u dijelu nadležnosti Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda parlamenta BiH.

Danas je sjednicu održala i Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj je jednoglasno je podržan Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju u 2009. godini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: