BiH
0

"Dosta!": Svi smo ovdje jednako ugroženi, bez obzira na naciju

FENA
Dijeljenjem hrane, letaka i izvođenjem performansa kojim je na simboličan način pokazana nedovoljna briga političara za narod u subotu je u Sarajevu nastavljena akcija protiv mržnje, nasilja i laži koju je organizirao pokret "Dosta!"

Aktivisti ovoga pokreta upozoravaju da određene stranke u svojim promotivnim i predizbornim kampanjam koriste nacionalističko-fašističku retoriku te apeliraju na građane da osujete takve pokušaje pribavljanja glasova na nacionalnoj osnovi.

"Građani moraju shvatiti da samo oni mogu donijeti promjene, poboljšati situaciju u ovoj zemlji", izjavio je za Fenu aktivist pokreta "Dosta!" Darko Brkan.

Prema njegovim riječima, osjetno uplitanje nacionalnih pitanja u predizborne kampanje je u drugi plan stavilo program stranaka i njihove planove za stvaranje bolje budućnosti.

"Argumenti i činjenice s kojima smo svi upoznati dovoljno govore zašto nas zaluđuju nacijom, nacionalnim i nacionalističkim. Svi smo zajedno ovdje ugroženi, bez obzira na naciju", poručili su aktivisti pokreta "Dosta!".