{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dosta: Godina socijalnog bunta

S
20.4.2006. u 13:45
0
0
Dosta: Godina socijalnog bunta
0
Dosta: Godina socijalnog bunta
Nakon što su se oba doma Parlamenta FBiH pokazala nemoćnim pred odlukom o poskupljenju struje, pokret DOSTA! smatra da jedino građani masovnim izlaskom na ulice i iskazivanjem nezadovoljstva mogu promijeniti trenutnu situaciju.
Dosta je više bilo laganja i obećanja! Pravi se cirkus organiziranjem vanrednih sjednica na kojima se ništa konkretno ne dogovara već se narodu mažu oči lažnim obećanjima, stoji u saopštenju pokreta Dosta.

"Pozivamo sve nezadovoljne građane BiH da izađu na ulicu i iskoriste svoje legitimno pravo da javno iskažu nezadovoljstvo i sačuvaju mrvicu dostojanstva koja im je ostala. Ova godina mora biti godina socijalnog bunta i godina koja će donijeti promjene na bolje" – poručuju iz pokreta DOSTA! pozivajući građane da se okupe u subotu u 12 sati pred zgradom zajedničkih institucija u Sarajevu i da im se pridruže u mirnoj šetnji gradom. Svoj dolazak na ovosubotnji skup najavili su i predstavnici organizacije FM Jam iz Tuzle predvođeni tuzlanskim hip-hoperom Frenkijem.

Izvod iz programa za subotu, 22. 04.2006:

- 10:30 do 13:00 – istureni punkt pokreta DOSTA! pred Tržnicom, dijeljenje letaka, muzika;

- 12:00 – protestno okupljanje na platou ispred Skupštine, kolektiv Hrana, a ne oružje organizira podjelu tople kuhane hrane;

- 12:40 – polazak u protestnu šetnju rutom M. Dvor – Drvenija – Tržnica – Vječna vatra – Predsjedništvo – M. Dvor

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: