{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Doprinos saveza društava Tito obilježavanju 60 godina pruge Šamac-Sarajevo

F
FENA
16.11.2007. u 12:58
0
0
Doprinos saveza društava Tito obilježavanju 60 godina pruge Šamac-Sarajevo
0
Doprinos saveza društava Tito obilježavanju 60 godina pruge Šamac-Sarajevo
Savez društava Tito u BiH dao je doprinos organiziranju manifestacije kojom će 17. novembra biti obilježeno 60 godina od izgradnje pruge Šamac-Sarajevo. Savez podsjeća da sutra iz Šamca polazi kompozicija svečanog voza prema Sarajevu gdje će na Željezničkoj stanici biti održana prigodna svečanost.
Prigodni svečarski programi obilježit će prolazak voza u Modriči, Doboju, Maglaju, Zavidovićima, Žepču, Jelini - gdje će biti položen vijenac na grob brigadirke Jelene, Zenici, Kaknju i Visokom.

Članovi društava Tito u Bosni i Hercegovini ponosni na svoj doprinos organiziranju ove manifestacije kojom ćemo se podsjetiti na ono što se događalo prije šest decenija, a mora izazvati divljenje.

Pod parolom "Mi gradimo prugu - pruga gradi nas", stotine hiljada mladih iz cijele bivše Jugoslavije i svijeta, vrlo primitivnim alatkama, osvojilo je trasu i položilo tračnice kroz brdovitu Bosnu.

Uz ovu manifestaciju, Savez je najavio da će u 12 sati na sarajevskom groblju Bare, delegacija Saveza, predvođena Raifom Dizdarevićem, počasnim predsjednikom Saveza društava "Tito" u BiH, položit će cvijeće na grob Rate Dugonjića, borca, istaknutog društveno-političkog radnika i omladinskog rukovodioca iz vremena izgradnje pruge i tako simbolično odati počast svim graditeljima, svojevrsnim herojima rada i jednog svijetlog doba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: