{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Donesena odluka o završetku učešća jedinice oružanih snaga BiH u Iraku

F
FENA
26.11.2008. u 16:36
0
0
Donesena odluka o završetku učešća jedinice oružanih snaga BiH u Iraku
0
Donesena odluka o završetku učešća jedinice oružanih snaga BiH u Iraku
Predsjedništvo BiH na današnjoj redovnoj sjednici u Sarajevu donijelo je Odluku o završetku učešća jedinica Oružanih snaga BiH u misiji podrške miru "Iračka sloboda u Iraku".
Jedinica Oružanih snaga BiH iz Iraka bi se trebalo vratiti u BiH 15. decembra, saopćio je na pres-konferenciji u Sarajevu predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Predsjedništvo BiH je danas, poslije nekoliko sjednica i rasprava, usvojilo dokument Odbrambena politika Bosne i Hercegovine.

To je vrlo važan dokument u našem napredovanju prema NATO-u u razvoju oružanih snaga i odbrambene politike u cjelini, kazao je Radmanović.

Predsjedništvo BiH je donijelo i Odluku o popuni kandidata za misiju u NATO-u (tri oficira, tri pukovnika iz tri naroda).

Predsjedništvo BiH je danas usvojilo i Program obilježavanja 1. decembra, Dana Oružanih snaga BiH.

"Program se sastoji iz dva dijela: prijepodnevni koji podrazumijeva postrojavanje, govore načelnika zajedničkog štaba, ministra odbrane i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i večernji dio koji podrazumijeva održavanje akademije s prigodnim programom", kazao je Radmanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: