{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Donesena odluka o rješavanju viška naoružanja

S
8.10.2009. u 17:05
0
1
Donesena odluka o rješavanju viška naoružanja
0
Donesena odluka o rješavanju viška naoružanja
Foto: Sarajevo-x.com
Predsjedništvo BiH danas je donijelo Odluku o rješavanju viška naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava za Oružane snage BiH (OS).
Članovi Predsjedništva BiH primili su k znanju Informaciju Ministarstva odbrane BiH o mogućnosti angažovanja jedinica OS BiH u misiji Snage međunarodne bezbjednosne pomoći (ISAF) u Afganistanu.

Ovlašteno je Ministarstvo odbrane BiH da nastavi pregovore sa zemljama učesnicama u misiji ISAF u Afganistanu, radi razmatranja mogućnosti upućivanja jedinica OS BiH u sastavu kontingenata drugih zemalja partnera, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Na sjednici su donesene odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma Savjeta ministara BiH sa Vladom Perua i sa Čileom o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša i sporazuma BiH.

Donesene su i odluke o prihvatanju sporazuma i određivanju potpisnika za sporazum o vazdušnom saobraćaju Savjeta ministara BiH i Vlade Rusije i sporazum o konzorcijumu Grčke istraživačke mreže S.A. (GRNET) i Ministarstva komunikacija i transporta BiH i ostalih nadležnih ministarstava država korisnika grant-sporazuma u vezi sa projektom "Istraživački prostor za elektronsku infrastrukturu u jugoistočnoj Evropi".

Predsjedništvo BiH donijelo je odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o zajedničkom finansiranju, Savjeta ministara BiH i grupe donatora, mehanizma provođenja Džender akcionog plana BiH.

Na sjednici nije razmatran Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za prvih pola godine, zbog odsustva ministra i zamjenika ministra finansija i trezora BiH Dragana Vrankića i Fuada Kasumovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: