Politički zaokret
154

Donedavni članovi Kluba SDA u Općinskom vijeću Bužim prešli u SBB

Piše: M. Ć.
Nakon što je prije desetak dana šest vijećnika SDA u Općinskom vijeću Bužim najavilo da izlaze iz ove stranke, veoma brzo je obznanjen njihov novi politički pravac djelovanja.

Četiri od šest bivših vijećnika-članova Kluba SDA u Općinskom vijeću Bužima i to Rifet Šahinović, Hasan Hilić, Hašim Livaković i Nezir Tahić imenovani su kao članovi Povjereništva Saveza za bolju budućnost (SBB) u ovoj općini. Dvojica preostalih članova nekadašnjeg Kluba SDA Agan Elkasović i Suvad Veladžić nastavit će djelovati kao nezavisni vijećnici, no, prema nezvaničnim informacijama, i oni će podržavati SBB.

Na čelu novoimenovanog Povjereništva SBB-a u Bužimu nalazi se Agan Bunić, donedavni prvi čovjek Odbora za očuvanje bužimske SDA. Odbor je, podsjećamo, raspušten 13. januara, odnosno istog dana kada su članovi Kluba SDA napustili ovu stranku.

Bunić je od 2012. do 2016. godine bio načelnik Bužima i prvi čovjek lokalne SDA. Za naš portal je potvrdio da je prešao u SBB.

"Savez za bolju budućnost i predsjednik Radončić su ponudili najbolje rješenje za Bužim, ponudili su više uvažavanja Bužima. Nas interesuju razvoj i prosperitet Bužima, nas interesuju projekti, zapošljavanje, bolja budućnost svih građana. Na tom konceptu sam dogovarao angažman u Savezu, prihvatio da budem dio pobjedničkog tima za naredni period, zajedno s timom ljudi iz Bužima koji će zajedno sa mnom izgraditi SBB kao pobjedničku stranku u Bužimu", rekao je Bunić.

On je istakao da su uz njega i svi donedavni vijećnici SDA u Općinskom vijeću Bužima.

"Šest vijećnika ja podrška ovom projektu od prvog dana, to nije upitno, vidjet ćemo u narednim danima koja će biti forma njihovog učešća, ali suština se ne mijena kako god da dogovorimo angažman vijećnika. Oni su na udaru posljednjih godinu dana, mnogi ih svojataju, kupuju, vrše pritisak, prijete, ima svega, ali su oni čvrsto opredijeljeni da pomognu u daljnjem razvoju Bužima", rekao je Bunić.

Članovi Povjereništva SBB Bužim koje je imenovano odlukom centrale stranke su: Agan Bunić, Rifet Šahinović, Hasan Hilić, Hašim Livaković, Nezir Tahić, Sejad Nanić, Advan Skenderović, Midhat Salkić, Refik Dizdarević, Džemila Kedić, Husein Grošić, Dženis Isaković, Husein Durić, Mirzet Veladžić, Jusuf Balčinović, Jasmin Veladžić, Zehra Alešević i Edis Sijamhodžić.

U petak, 26. januara, članovi povjereništva bit će zvanično predstavljeni u Kantonalnom odboru SBBUSK, kada će biti riječi i o aktivnostima u ovoj općinskoj organizaciji.