|

Donatorska konferencija "365+ dana nakon poplava u BiH"

Donatorska konferencija "365+ dana nakon poplava u BiH"
24
F
FENA
24.6.2015. u 11:04
14
komentara
24

dijeljenja
Donatorska konferencija "365+ dana nakon poplava u BiH" Foto: Arhiv/Klix.ba
Program pomoći stanovništvu pogođenom prošlogodišnjim poplavama koji je provodio Caritas u Bosni i Hercegovini završava.
U sklopu programa za sutra je najavljeno održavanje donatorske konferencije u Sarajevu pod nazivom "365 + dana nakon poplava u BiH".

Na konferenciji će biti predstavljene aktivnosti donatora koji su putem Caritasa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pomagali rad biskupijskih Caritasa na sanaciji šteta u Banjalučkoj biskupiji i Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Program pomoći obuhvatio je: Banju Luku, Čelinac, Kotor Varoš, Jajce, Prijedor, Sanski Most te je s jednim ili više oblika pomoći obuhvaćeno 395 porodica.

Obnovljene su na desetine kuća, osigurani brojni komadi namještaja i kućanskih aparata, dodijeljeni su plastenici kao i ogrijev te školski pribor za djecu, a pružena je i psihosocijalna pomoć za desetine porodica.

Na svim poplavljenim područjima u više navrata dijeljeni su i voda, hrana, odjeća, obuća, sredstva za higijenu, sredstva za čišćenje, sredstva za dezinfekciju, pelene, posteljina, deke, jastuci i jorgani, saopćeno je iz Caritas biskupije Banja Luka.

Većina aktivnosti pomoći žrtvama poplava u Bosni i Hercegovini i Srbiji realizirana je uz pomoć Caritasa Internatonalis sa sjedištem u Rimu.

U realizaciji pomoći najvećim dijelom je sudjelovala mreža Caritasa Europe te neke druge crkvene i laičke organizacije.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...