{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Donacija Vincenta Tana će domovima zdravlja biti isporučena u medicinskoj opremi

21.11.2014. u 21:07
87
61
Donacija Vincenta Tana će domovima zdravlja biti isporučena u medicinskoj opremi
87
Donacija Vincenta Tana će domovima zdravlja biti isporučena u medicinskoj opremi
Sa dodjele vaučera
Novčana donacija od oko 500.000 KM, koju je Vincent Tan donirao domovima zdravlja u Maglaju i Doboju, je uplaćena humanitarnoj organizaciji Mercy Malaysia, a namijenjena je za nabavku medicinske opreme i aparata potrebnih za rad domova zdravlja.
Predstavnici humanitarne organizacije Mercy Malaysia prethodno su sa ambasadorom Malezije u Bosni i Hercegovini Anuarom Kasmanon posjetili poplavljena područja, a domovi zdravlja u Doboju i Maglaju su dostavili liste medicinske i druge opreme koja im je neophodna.

"Razgovarali smo sa članovima ove organizacije i oni su nam rekli da će dio sredstava dodijeliti za Dom zdravlja u medicinskoj opremi. U narednom periodu očekujemo medicinsku opremu u vrijednosti od 50.000 KM. Tu se ne radi konkretno o novcu koji nama treba biti uplaćen, već o medicinskoj opremi", izjavila je za Klix.ba direktorica Doma zdravlja u Maglaju Emira Drnda Čičeklić.

Dodala je da u decembru očekuju posjetu predstavnika organizacije Mercy Malaysia.

"Poslat će ekspertni tim da vide u kakvom smo stanju i šta bi mi trebali uraditi po pitanju zaštite od katastrofe. U narednom periodu očekujemo tu donaciju u medicinskoj opremi", kazala nam je dr. Drnda Čičeklić i dodala da su im iz Mercy Malaysia organizacije rekli da su oni predstavnici Vincenta Tana.

Podsjećamo, Vincent Tan je na poluvremenu utakmice na Koševu između Sarajeva i norveškog Haugesunda, koja je odigrana 17. jula ove godine, uručio vaučer za novčanu donaciju u iznosu od po 250.000 KM za dva doma zdravlja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: