BiH
87

Donacija Vincenta Tana će domovima zdravlja biti isporučena u medicinskoj opremi

Piše: E.S.H.
Sa dodjele vaučera
Sa dodjele vaučera
Novčana donacija od oko 500.000 KM, koju je Vincent Tan donirao domovima zdravlja u Maglaju i Doboju, je uplaćena humanitarnoj organizaciji Mercy Malaysia, a namijenjena je za nabavku medicinske opreme i aparata potrebnih za rad domova zdravlja.

Predstavnici humanitarne organizacije Mercy Malaysia prethodno su sa ambasadorom Malezije u Bosni i Hercegovini Anuarom Kasmanon posjetili poplavljena područja, a domovi zdravlja u Doboju i Maglaju su dostavili liste medicinske i druge opreme koja im je neophodna.

"Razgovarali smo sa članovima ove organizacije i oni su nam rekli da će dio sredstava dodijeliti za Dom zdravlja u medicinskoj opremi. U narednom periodu očekujemo medicinsku opremu u vrijednosti od 50.000 KM. Tu se ne radi konkretno o novcu koji nama treba biti uplaćen, već o medicinskoj opremi", izjavila je za Klix.ba direktorica Doma zdravlja u Maglaju Emira Drnda Čičeklić.

Dodala je da u decembru očekuju posjetu predstavnika organizacije Mercy Malaysia.

"Poslat će ekspertni tim da vide u kakvom smo stanju i šta bi mi trebali uraditi po pitanju zaštite od katastrofe. U narednom periodu očekujemo tu donaciju u medicinskoj opremi", kazala nam je dr. Drnda Čičeklić i dodala da su im iz Mercy Malaysia organizacije rekli da su oni predstavnici Vincenta Tana.

Podsjećamo, Vincent Tan je na poluvremenu utakmice na Koševu između Sarajeva i norveškog Haugesunda, koja je odigrana 17. jula ove godine, uručio vaučer za novčanu donaciju u iznosu od po 250.000 KM za dva doma zdravlja.