{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Donacija Općine Centar Kliničkom centru Koševo

F
30.7.2009. u 16:53
0
0
Donacija Općine Centar Kliničkom centru Koševo
0
Donacija Općine Centar Kliničkom centru Koševo
U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu danas su sekretar Općine Centar Željko Varunek i generalni direktor Kliničkog centra Faris Gavrankapetanović potpisali ugovor o donaciji multifiltracionog aparata za kardijalno ugrožene pacijente i hirurških naočala.
Direktor Gavrankapetanović je zahvalio na donaciji, i naglasio da Općina Centar kontinuirano pruža pomoć Kliničkom centru.

"Općina je iz svog budžeta izdvojila 50.000 KM za nabavku opreme neophodne za rad Centra za srce, s ciljem stvaranja uvjeta za bolju zdravstvenu zaštitu građana", rekao je Varunek i dodao da će se i ubuduće izdvajati značajna sredstva za potrebe zdravstvenih institucija.

Po riječima dr. Harisa Vile, jedna od težih komplikacija prilikom srčanih operacija je prestanak rada bubrega, tako da je ovaj aparat neophodan za pacijente sa bubrežnim oboljenjima.

"Zahvaljujući ovoj donaciji, pacijenti koji nisu pokretni sada se mogu liječiti bez premještanja na druge klinike", objašnjava dr. Vahidin Šahović iz Centra za hemodijalizu.

U stalnom nastojanju da građanima osigura bolje uvjete življenja, Općina Centar već godinama pomaže različite ustanove važne za siguran i kvalitetan život u gradu.

Značajni budžetski iznosi izdvajaju se svake godine za nabavku najsavremenije medicinske opreme, obnovu postojećih i izgradnju novih ambulanti i slično.

Općinsko vijeće Centar je i ranije izdvajalo budžetska sredstva za potrebe Kliničkog centra Koševo: 23.000 KM za nabavku dva monitora za potrebe Klinike za ginekologiju i akušerstvo i 47.000 KM za nabavku aparata ''elektrokauter'' (aparat koji zatvara krvne sudove prilikom operacije) za Kliniku za abdominalnu hirurgiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: