{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Donacija Centru za srce u iznosu od 25.000 KM

S
4.11.2008. u 17:40
0
5
Donacija Centru za srce u iznosu od 25.000 KM
0
Donacija Centru za srce u iznosu od 25.000 KM
U povodu nedavnog otvaranja Zdravstvene ustanove Specijalna bolnica "Centra za srce BH Tuzla“, te obilježavanja Svjetskog dana srca, predstavnici farmaceutske kompanije sanofi-aventis u Bosni i Hercegovini, zvanično su uručili donaciju lijekova za kardovaskularne bolesti prof. dr. med. sci Emiru Kabilu, suosnivaču i generalnom direktoru prve privatne specijalističke ustanove takve vrste u Bosni i Hercegovini.
Generalni direktor predstavništva sanofi-aventis, prim. dr. Mehmed Kundurović je tom prilikom istakao da je ova donacija, čija vrijednost iznosi 25.000 KM, realizirana u cilju podrške kardiovaskularnoj zdravstvenoj zaštiti u BiH, te unapređenju saradnje sa ovom ustanovom, u namjeri pružanja visokokvalitetnih usluga liječenja (uključujući prevenciju i medicinsku terapiju) pacijenata sa kardiovaskularnim oboljenjima u BiH.

Inače sanofi-aventis je jedna od vodećih farmaceutskih kompanija u svijetu, prva u Evropi, koja ima bogato iskustvo u istraživanju i razvoju inovativnih terapeutskih rješenja primjenjivih za poboljšanje zdravlja širokog kruga pacijenata. Njen spektar lijekova je fokusiran na terapeutske potrebe današnjice i sutrašnjice u slijedećim oblastima: kardiovaskularne bolesti, tromboza, poremećaji metabolizma, onkologija, dijabetes, poremećaji centralnog nervnog sistema, interna medicina i vakcine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: