BiH
126

Don Damijan Vuletić: Papine poruke su važne za zajedništvo na ovim prostorima

Piše: Er. M.
Papa Franjo na Koševu (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Papa Franjo na Koševu (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Don Damijan Vuletić iz Hrvatske kazao je za Klix.ba da su današnje poruke pape Franje izrečene u Sarajevu jako bitne za zajedništvo na ovim prostorima.

"Drago nam je susresti našeg papu Franju sa lijepim porukama mira. Treba da živimo u zajedništvu i prijateljstvu s Isusom Kristom, da svi zajedno živimo kao braća i sestre", rekao je don Vuletić.

On smatra da je posjeta pape Franje Sarajevu izuzetno važna jer je poslana poruka da ljudi trebaju živjeti u zajedništvu i to u trenutku nejedinstva i možda i otvorenog neprijateljstva.

"Ali Bog nas je sve stvorio zajedno na ovom svijetu i važno je da pomažemo jedni drugima, da živimo kao braća i sestre i da se trudimo oko zajedništva i sjedinjena i tako će nam samo biti bolje", rekao je don Vuletić.

Na kraju je dodao kako je više puta boravio u Sarajevu i kako voli posjetiti glavni grad BiH i vidjeti lijepo ozračje, ali je istakao i da je veoma zadovoljan organizacijom posjete pape Franje našoj državi.

Časna sestra Kata Orić iz Posušja kazala nam je kako misli da je posjeta pape Franje BiH izuzetno važna ne samo za BiH, nego i za cijelo ovo područje.

"Papa Franjo nije mogao poslati bolje poruke. Posjeta je važna svim građanima BiH, bez obzira na etničku i religijsku pripadnost", kazala je Orić.