Razgovarao s radnicima
0

Domić: Pokrenuti odgovornost onih koji su doveli do propasti "Bosnaploda“

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić razgovarao je danas s radnicima brčanskog "Bosnaploda" koji već više od mjesec dana protestuju ispred zgrade fabrike tražeći svoja prava na plate i doprinose za zdravstveno i penziono osiguranje

Gradonačelnik Domić posjetio je s predstavnicima Sindikata "Bosnaploda" izvršnog direktora ovoga poduzeća Esada Imamovića, koji ga je upoznao s trenutnom situacijom u kojoj se "Bosnaplod" nalazi.

Domić je kazao da je Direkcija za financije Brčko Distrikta BiH pokrenula stečajni postupak ovoga poduzeća te da je prvi sljedeći korak imenovanje stečajnoga upravnika.

"Vjerovao sam da smo privatizirali ovu firmu s ciljem da ona bude okosnica razvojka prehrambene industrije u oblasti voćarstva u Brčkom koja će donositi svježi kapital i da je sve urađeno po zakonu. Danas sam se uvjerio da ništa od toga nije tačno i da je potrebno pretresti postupak privatizacije i provjeriti izvještaje koji su dostavljani Vladi Brčko Distrikta BiH o poslovanju preduzeća", istakao je gradonačelnik Domić, dodavši kako treba utvrditi činjenično stanje i pokrenuti odgovornost onih koji su preduzeće doveli u ovakvo stanje.