{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Domaći proizvođači uniformi postigli dogovor s ministrom Mektićem

20.6.2018. u 15:17
28
43
Domaći proizvođači uniformi postigli dogovor s ministrom Mektićem
28
Domaći proizvođači uniformi postigli dogovor s ministrom Mektićem
Bh. proizvođači opreme za policiju, vojsku i druge specijalne službe, koji su mjesecima u sporu s Vijećem ministara BiH zbog diskriminatorskog pravilnika koji ih je doveo u neravnopravan položaj, danas su postigli dogovor s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ovu informaciju je za Klix.ba potvrdio predstavnik bh. konzorcija proizvođača i vlasnik kompanije Men Travnik Mustafa Kundić.

Treba napomenuti da je pravilnik, koji je ranije usvojilo Vijeće ministara BiH, prema mišljenju bh. proizvođača, bio napravljen tako da onemogućava domaćim firmama da mogu proizvoditi uniforme i na taj način se svjesno išlo na uvezenu robu, marke 5.11.

"Danas smo postigli dogovor s ministrom Mektićem da neće trebati samo uniforma 5.11, nego da može biti i ekvivalent toj uniformi. Kada se budu raspisivali tenderi, oni će se podijeliti na lotove, dakle svaki odjevni predmet posebno za sebe. To je ono što nas u ovom trenutku više ne stavlja u isti položaj pa ćemo se moći javljati na tendere", rekao je Kundić.

Tako, nakon što se izmijeni pravilnik, omogućit će se i domaćim proizvođačima da budu dobavljači policijskim agencijama na nivou BiH, a to su Granična policija, SIPA, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, Služba za poslove sa strancima i Agencija za školovanje policijskog kadra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: