{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom naroda Parlamenta FBiH nastavlja 15. i 16 sjednicu

F
18.7.2013. u 08:09
3
3
Dom naroda Parlamenta FBiH nastavlja 15. i 16 sjednicu
3
Dom naroda Parlamenta FBiH nastavlja 15. i 16 sjednicu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nastavak 15. i 16. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine najavljeni su za danas.
U preostalom dnevnom redu 15. zasjedanja, koje je započelo 27. juna, su finansijski planovi ili izvještaji o radu više federalnih agencija i zavoda.

Za 16. sjednicu je najavljen niz zakona, među njima i Zakon o zaštiti jemaca u Federaciji BiH, koji je predložila poslanica u Predstavničkom domu Aida Čikić.

U predloženom dnevnom redu su također izmjene zakona o leasingu, mikrokreditnim organizacijama i bankama. Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja i Prijedlog zakona o električnoj energiji u Federaciji BiH također će biti pred delegatima Doma naroda.

Zakoni o zaštiti prirode, zatim o poljoprivrednim savjetodavnim službama i o stočarstvu predviđeni su potom za 16. sjednicu.

U nacrtu je federalni zakon o šumarstvu, predlagača Slaviše Šućura, poslanika u Predstavničkom domu, kao i prostorni plan područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju BiH "Sliv rijeke Une“ 2007-2027. godine.

Prijedlog strategije razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u Federaciji Bosne i Hercegovine za period 2013. – 2023. godine te izvještaj o zdravstvenom stanju stanovništva i zdravstvenoj zaštiti u FBiH također su u najavljenom dnevnom redu.

Pred delegatima će biti i statut Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije BiH te statut Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: