{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom naroda PSBiH usvojio nekoliko prijedloga zakona

F
18.6.2009. u 14:45
0
0
Dom naroda PSBiH usvojio nekoliko prijedloga zakona
0
Dom naroda PSBiH usvojio nekoliko prijedloga zakona
Foto: Sarajevo-x.com
Dom naroda Parlamentare skupštine BiH je danas u Sarajevu po hitnom postupku usvojio prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda te Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH.
Izmjenama i dopunama bit će stvoreni uvjeti da se namjenski prihodi od putarine od 0,10 KM po litri goriva posebno naplaćuju i namjenski prenose na poseban podračun u okviru jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje.

Pored toga, ukazala se potreba da se obaveze po osnovu vanjskog duga Brčko Distrikta izmiruju na isti način, kao i vanjski dug Federacije BiH i Republike Srpske, što je i regulirano ovim izmjenama i dopunama.

Delegati su usvojili i Prijedlog zakona o parlamentarnom vojnom povjereniku BiH, kojim se propisuje način izbora, imenovanja i razrješenja parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, nadležnosti i način rada i druga pitanja značajna za njegov rad i administrativnu podršku.

Pozicija vojnog povjerenika uspostavljena je radi jačanja vladavine prava, zaštite ljudskih prava i sloboda vojnih osoba i kadeta u OSBiH i Ministarstvu odbrane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: