{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom naroda PSBiH sutra o Prijedlogu zakona o sportu u BiH

F
30.1.2008. u 15:56
0
0
Dom naroda PSBiH sutra o Prijedlogu zakona o sportu u BiH
0
Dom naroda PSBiH sutra o Prijedlogu zakona o sportu u BiH
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da u drugom čitanju razmatra Prijedlog zakona o sportu u BiH koji je predložilo Vijeće ministara BiH.
U drugom čitanju bi trebali biti razmatrani i Prijedlog zakona o internoj reviziji u institucijama BiH te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima, Prijedlog zakona o denacionalizaciji; Prijedlog zakona o poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH delegati bi trebali razmatrati u prvom čitanju.

Među 57 tačaka predloženog dnevnog reda je i razmatranje u prvom čitanju: Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH, policijskih službenika, državnih službenika i ostalih zaposlenika u operacijama podrške miru i drugim aktivnostima u inostranstvu; Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj politici BiH; Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH; Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakon o upotrebi i zaštiti naziva BiH te Prijedloga zakona o izmjeni Zakon o odlikovanjima BiH.

Delegati bi trebali razmatrati i Izvještaj komisije Kolegija Doma naroda o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH o izvršenoj reviziji u 2006. godini 25 državnih institucija; Izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH o izvršenoj reviziji BHRT-a za 2005. i 2006. godinu kao i Izvještaj o reviziji Izvještaja o izvršenju budžeta institucija BiH za 2006. godinu.

Trebalo bi biti obavljeno i imenovanje člana Upravnog odbora Javnog RTV servisa BiH iz bošnjačkog naroda.

S obzirom na obimnost dnevnog reda, moguće je da sjednica traje dva dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: