{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom naroda PSBiH sutra o Prijedlogu zakona o denacionalizaciji

F
24.2.2008. u 15:07
0
0
Dom naroda PSBiH sutra o Prijedlogu zakona o denacionalizaciji
0
Dom naroda PSBiH sutra o Prijedlogu zakona o denacionalizaciji
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi sutra u Sarajevu, u nastavku ranije prekinute sjednice, trebalo da se izjasni o principima Prijedloga zakona o denacionalizaciji, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Delegati su obavili raspravu o ovom zakonskom prijedlogu, ali je izjašnjavanje ostavljeno za nastavak sjednice.

Nakon završetka ove, planirano je održavanje nove sjednice na kojoj bi delegati trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o sportu u BiH.

Predviđeno je, između ostalog, i razmatranje Prijedloga zakona o osnivanju Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera, Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH, te Prijedloga zakona o vinu, rakiji i drugim proizvodima od grožđa i vina.

Delegati bi trebali razmatrati i principe Prijedloga zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu, kao i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Službi za poslove sa strancima.

Na dnevnom redu bi trebao biti i Izvještaj Državne komisije za reviziju odluka o naturalizaciji starnih državljana u BiH za period 1. marta 2006. do 31. decembra 2007. godine, kao i davanje saglasnosti za ratifikaciju nekoliko sporazuma i ugovora među kojima i Osnovnog ugovora između BiH i Srpske pravoslavne crkve.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: