{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom naroda PS BiH se izjašnjava o Prijedlogu zakona o sportu

S
31.1.2008. u 08:40
0
0
Dom naroda PS BiH se izjašnjava o Prijedlogu zakona o sportu
0
Dom naroda PS BiH se izjašnjava o Prijedlogu zakona o sportu
Danas će u Sarajevu biti održana sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi se delegati trebali izjasniti o Prijedlogu zakona o sportu u BiH. Prijedlogom se utvrđuje nadležnost države u oblasti sporta bez narušavanja ovlasti i nadležnosti nižih nivoa.
Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH bit će održana danas u Sarajevu, i na njoj bi se delegati, između ostalog, trebali izjasniti o Prijedlogu zakona o sportu u BiH.

Ovim prijedlogom utvrđuju se nadležnosti države BiH u oblasti sporta, bez narušavanja ingerencija nižih nivoa administrativnog organiziranja, što znači da se oblast sporta organizira na decentraliziran način s utvrđenim pravima i nadležnostima BiH, RS-a, FBiH, Brčko Distrikta BiH i drugih administrativnih jedinica, navodi Federalna televizija BiH

Osim toga, delegati bi trebali razmatrati i Prijedlog zakona o unutrašnjoj reviziji u institucijama BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima, koje je u parlamentarnu proceduru uputilo Vijeće ministara BiH.

Prijedlog zakona o poljoprivredi, prehrani i ruralnom razvoju, Prijedlog zakona o denacionalizaciji, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH kojim je predviđeno uvođenje biometrijskih pasoša također će se naći na dnevnom redu.

Dom naroda bi trebao razmatrati i imenovanje člana Upravnog odbora Javnog radio-televizijskog servisa BiH iz bošnjačkog naroda, Izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH o obavljenoj reviziji BHRT-a za 2005. i 2006. godini, te Informaciju o izdanim dozvolama za promet oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene u 2006. godini i Prijedlog odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: